Inmatriculari Auto Timisoara

Dorim pe aceasta cale sa promovam afacerea partenerilor nostri de la Intermedieri Auto Tim Srl, o firma ce ofera servicii de inmatriculari auto in Timisoara.

Intermedieri Auto Tim Srl cu sediul in Timisoara, Str. Ciprian Porumbescu 104 (Calea Sagului) ofera servicii complete de inmatriculari auto permanente, inmatriculari provizorii, intermedieri auto-moto, contracte de vanzare – cumparare, acte auto, radieri auto, preschimbare CIV, talon, permis pana la Asigurari auto RCA, traduceri – legalizari acte auto.

Firma Intermedieri Auto Tim Srl, firma de inmatriculari auto Timisoara este infiintata in anul 2014 si ofera cele mai competitive preturi de pe piata. Oferim cele mai complexe servicii de pe piata, iar clientul trebuie doar sa se deplaseze la RAR pentru indentificare / omologare autoturism totodata insotit de un angajat. Noi ne deplasam la primarie, rar, anaf, politie, traducator.

Daca aveti nevoie de servicii de inmatriculari auto in Timisoara, Timis ne puteti contacta la numerele de telefon: 0256 366 222 sau 0721 011 711, de luni – vineri intre orele 10.00 – 18.00.

A fost gasita carne de cal in chiftelele servite de Ikea

In chiftelutele Ikea, chiftele destinate vanzarii in intreaga Uniune Europeana, inclusiv Marea Britanie, a fost gasita carne de cal afirma directia sanitar-veterinara ceha, care a gasit ADN de cal in chiftelutele Ikea, chiftele care sunt ethicetate ca fiind de carne de vita si porc. Oficiali cehi au precizat ca chiftelele au fost retrase inainte ca acestea sa fie puse in vanzare. Totodata sa gasit carne de cal si in burgeri de carne de vita importati din Polonia.

Ulterior magazinul Ikea a fost anuntat ca chiftelutele produse in Suedia au fost vandute si in Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Portugalia si Franta, potrivit BBC.

Un purtator de cuvant Ikea a declarat faptul ca sau facut teste si ca toate produsele de origine animala care au fost comercializate in ultimele doua saptamani nu au in continutul lor carne de cal, facandu-se 12 probe.

Scandalul, a aparut atunci cand Autoritatea pentru Siguranta Alimentara din Irlanda (FSAI) a gasit cantitati mari de ADN de cal in burgerii vanduti de catre Tesco.

Ministrii UE urmeaza sa discute despre noi masuri de combatere si prevenire,  inclusiv un sistem de etichetare pentru anumite produse congelate si prelucrate.

Domnul Paterson a precizat faptul ca este inacceptabil pentru orice produs care contine carne de cal sa fie marcat ca produs din carne de vita.

Risipa de mancare, un factor de crestere in productie

Schimbarile climatice vor conduce la o productie viitoare in crestere, iar acest fapt nu poate fi ignorat, a fost concluzia conferintei Sentry 2013.

„Schimbarea climatica se intampla, este prezenta in jurul nostru si trebuie sa ne adaptam ei”, a declarat delegatilor profesorul Tim Benton, campion al Marii Britanii pentru securitatea alimentara globala si profesor in Ecologia Populatiei, la Universitatea din Leeds.

Totusi, au fost propuse multe solutii in care ambele parti ar avea de castigat, care ar contribui la construirea unei rezistente in productie, a mai adaugat acesta. Acestea includ o gestionare a solurilor in directia unei fertilitati mai ridicate, reducerea eroziunii, reducerea risipei – folosind tehnologie noua, precum agricultura de precizie si inovatiile chimice, un control mai bun al inamicilor naturali si folosirea unor noi seminte si varietati. S-a luat in considerare, de asemeni, si un rol al modificarilor genetice, a spus profesorul Benton.

Sectorul hranei este cea mai mare industrie a lumii, are cea mai mare folosinta de teritoriu si apa – dar este si un factor poluant, a adaugat acesta.

Cererea pentru mancare creste intr-un ritm alert si, pe masura ce acest lucru se intampla, tipul de hrana de care este nevoie se schimba, de asemeni. Insa, pe masura ce populatia urbana creste, astfel se intampla si cu risipa de mancare, din cauza faptului ca oamenii sunt din ce in ce mai putin conectati cu productia ei si o apreciaza tot mai putin.

„Aproximativ 25% din mancare este aruncata, insa, chiar daca am reusi sa reducem risipa si consumul exagerat, este dificil sa ne imaginam ca s-ar putea schimba suficient comportamentele, incat sa nu avem nevoie de o crestere semnificativa a productiei agricole.”

A existat o oportunitate limitata pentru a mari teritoriul dedicat productiei de mancare,  insa si alte constrangeri legate de acest aspect, incluzand regularizarea si competitia pentru apa, ar fi continuat sa creasca, a spus profesorul Benton, in cadrul conferintei.

Cele mai vechi tractoare

MechWart’s
Cel mai vechi tractor, a fost construit in Ungaria in 1896 Mechwart si descoperit de catre Graeme Quick. In prezent acest tractor se afla intr-un muzeu german. Cu toate acestea, se cunosc putine lucruri despre el.

 


McCormick
A fost construit in 1899 si este un hybrid dintre un tractor si o cositoare, fiind primul tractor ce utiliza un cadru de fonta.Tractorul a fost facut de Ed Johnston, un mecanic foarte cunoscut de la firma McCormick.

 

Ivel
Construit in 1903, aceasta versiune rara a unui tractor Ivel se gasea la un pret foarte accesibil de 560 dolari.
Creat de Daniel Albone in Biggleswade, Anglia, acest tractor a fost capabil de a trage un plug cu 2-3 trupite avand un motor britanic cu doi cilindri dispusi orizontal opus.

 


Hart-Parr 18-30
Facea parte din seria de tractoare fabricate de Smithsonian Institution din Washington, DC, fiind fabricat in 1903 echipat un motor cu doi cilindri.

 


Stock Motor Plough
Putin se stie despre Stock Motor Plough cu exceptia faptului ca o firma germana la fabricat in jurul anului 1905. Tractorul era echipat cu un plug cu 3 trupite montat direct pe sasiu. Putem spune ca a fost primul motocultor in prezent folosite in gradina.

 

IHC Mogul Tip C
A fost construit in 1907 si evaluat la 15 de cai putere generati de un motor cu un singur cilindru la 240 rpm. A fost construit de firmele McCormick și Deering care au fuzionat.

Deutz Fahr lanseaza Seria 5

Deutz-Fahr a avut mai multe utilaje la targul Sima 2013, dar in lumina reflectoarelor a fost Seria 5, serie care inlocuieste vechea serie Agrotron K si include trei modele – 100cp 5100, 110cp 5110 și 5120 120 CP. Toate modelele de tractoare Deutz-Fahr Seria 5 sunt echipate cu un motor in 4 cilindri de 3,6 litri, care tine emisiile la distanta fara a folosi AdBlue sau filtre de particule diesel.

Modelele de baza sunt echipate cu o cutie de viteza simpla cu 5 viteze, iar daca doriti puteti opta si pentru powershift.

Seria 5 are un generos acoperiș de sticla de bocaport, cu ajutorul caruia veti obtine o mai buna vedere la incarcator, atunci cand este la inaltime. Are un scaun de pasager destul de confortabil, de asemenea.

Prețurile încep de la 62,767 de lire sterline pentru 5110 si 69,035 de lire sterline pentru 5120.

Cel mai mare cal din lume

Un american din statul Michigan este proprietarul celui mai mare cal din lume.

Calul sau Big Jake de rasa belgiana cu o inaltime de 2 metri si 10 centimetri in varsta de 11 ani a doborat recordul de cel mai mare cal din lume dar si cel mai mare animal de casa inregistrat vreodata. Calul consuma pe zi un balot si jumate de fan si aproximativ 40 de kilograme de ovaz.

Chiar daca Big Jake este atat de mare el e bland si foarte prieteneos, iar odata cu intrarea in cartea recordurilor foarte multa lume ne viziteaza ferma afirma proprietarul calului.
Citeste tot articolul

Rolul si istoria tractoarelor

Tractorul este un vehicul special conceput pentru a asigura un nivel ridicat de tractiune (cuplu) la viteze mici in scopul de a tracta remorci sau utilaje folosite in agricultura si constructii. Cel mai frecvent termenul “tractor” este folosit pentru a descrie un vehicul de ferma, vehicul care poate fi echipat cu pluguri sau alte utilaje agricole folosite pentru “lucra” terenurile agricole.
Citeste tot articolul

Cea mai mare vaca din lume

   Chilli este cea mai mare vaca din lume si are o intaltime de 2.5 metri si o greutate de peste o tona. Tara Nitula (fata din poza) ia contactat pe cei de la Guinness Book of Records pentru ca Chilli sa intre in cartea recordurilor cand a observat ca vacuta continua sa tot creasca, avand o intaltime mult mai mare decat celelalte vaci si sora ei de aceiasi varsta. Chiar daca vaca este foarte mare ea mananca doar iarba, rar are parte de tratamente speciale. In prezent vacuta traieste in Ferne Animal Sanctuary in Chard, Somerset (Anglia), si a fost botezata Chilli (in limba engleza), nume care se traduce “ardei iute”.

Citeste tot articolul

Identificarea semintelor de legume

Identificarea semintelor de legume se face cu ajutorul caracterelor botanice, caracterelor morfologice si caracterelor agro biologice.

1.Caracterele botanice
Din punct de vedere botanic se disting semintele propriu zise: tomate, ardei, vinete, castraveti si fructe uscate indehiscente: achena (salata), glomerula (sfecla rosie), cariopsa (radacinoase cum ar fi: morcov, patrunjel, telina) capsule (ceapa).

2.Caractere morfologice. Cu ajutorul acestor caractere se identifica majoritatea semintelor de legume exceptie facand legumele din familia crucifere sau varzoase care determina prin masuratori biometrice de laborator.
Citeste tot articolul

Inmultirea plantelor horticole


sursa foto: cuelisa.com

Plantele horticole se inmultesc pe doua cai :
- inmultirea sexuata (prin seminte)
- inmultirea asexuata sau vegetativa ( prin portiuni de planta sau organe ale plantei)

La inmultirea sexuata se pot utiliza seminte propriu zise sau fructe uscate dehiscente sau indehiscente(seminte care se desprind sau care nu se desprind din fruct), la morcov = cariopsa , spanac = nucula , sfecla de masa = glomerula.

La speciile pomicole inmultirea sexuata se realizeaza doar in cazul portaltoilor cum ar fi semintele de par franc (salbatic) sau samburi de corcodus.
Citeste tot articolul