Albinele si mierea de albine

Albinele sunt insecte zburatoare care se hranesc cu nectarul florilor datorita continutului de zahar din acesta, dar si cu polen care este folosit pentru hranirea larvelor. Albinele ajuta la raspandirea florilor prin imprastierea polenului.

Unele specii de albine produc cantitati insemnate de miere, din acest motiv ele sunt exploatate de apiculturii de pe tot globul, ele fiind raspandite aproape pe intreg globul exceptii find zonele polare si micile insule oceanice.

Albinele sunt de culoare negru-gri, galben-rosu si verzi si au o durata de viata in functie de activitatea desfasurata, astfel incat albinele eclozionate in primavara traiesc 40 de zile cel mult pana in luna august, iar cele eclozionate toamna traiesc pana anul viitor in primavara.

Masculi (trantorii) au o perioada de viata de 2-8 saptamani in functie de sezon si de specie.
Matca este regina care este ingrijita si hranita de albine si traieste pana la 8 ani, ea poate depunde intre 1500 si 2500 de oua in doar 24 de ore in lunile de vara.

Mierea de albine este produsul principal din apicultura si este obtinut prin prelucrarea nectarului cules de la albine.
Mierea este o substanta dulce care a fost pretuita de om si cu multe secole in urma si se folosea de preoti in ritualuri, dar si pentru producerea unor bauturi alcoolice in amestec cu alte substante.

Ea era folosita de civilizatiile stravechi din Egipt, China si India ca medicament dar si la ritualuri si ceremonii.

Post a comment