Cele mai vechi tractoare

MechWart’s
Cel mai vechi tractor, a fost construit in Ungaria in 1896 Mechwart si descoperit de catre Graeme Quick. In prezent acest tractor se afla intr-un muzeu german. Cu toate acestea, se cunosc putine lucruri despre el.

 


McCormick
A fost construit in 1899 si este un hybrid dintre un tractor si o cositoare, fiind primul tractor ce utiliza un cadru de fonta.Tractorul a fost facut de Ed Johnston, un mecanic foarte cunoscut de la firma McCormick.

 

Ivel
Construit in 1903, aceasta versiune rara a unui tractor Ivel se gasea la un pret foarte accesibil de 560 dolari.
Creat de Daniel Albone in Biggleswade, Anglia, acest tractor a fost capabil de a trage un plug cu 2-3 trupite avand un motor britanic cu doi cilindri dispusi orizontal opus.

 


Hart-Parr 18-30
Facea parte din seria de tractoare fabricate de Smithsonian Institution din Washington, DC, fiind fabricat in 1903 echipat un motor cu doi cilindri.

 


Stock Motor Plough
Putin se stie despre Stock Motor Plough cu exceptia faptului ca o firma germana la fabricat in jurul anului 1905. Tractorul era echipat cu un plug cu 3 trupite montat direct pe sasiu. Putem spune ca a fost primul motocultor in prezent folosite in gradina.

 

IHC Mogul Tip C
A fost construit in 1907 si evaluat la 15 de cai putere generati de un motor cu un singur cilindru la 240 rpm. A fost construit de firmele McCormick și Deering care au fuzionat.

Post a comment