Category Pasari

Subspeciile de fazani din Romania


In tara noastra sezonul de vanatoare a fazanilor incepe pe data de 15 octombrie si se termina pe data de 25 februarie. In Romania cele mai raspandite subspecii sunt:

Fazanul comun care este originar de pe malul estic al Marii Negre si a fost adus in Romania de greci si romani. El este de culoare generala inchisa, pe cap si gat verde metalic spre albastru, aripile brune-verzui, coada are dungi transversale inchise iar in restul corpului este rosu inchis.

Fazanul gulerat este originar din estul Chinei si a fost adus in Europa in secolul 19. Dupa cum ii spune si numele fazanul are un guler de culoare alba el fiind de culoare generala deschisa, spatele brun deschis iar coada deschisa galben-cenusie.

Fazanul mongolic
este originar din Turkmenistan (centrul Asiei) si a fost adus tot in secolul 19 pentru prima data in Anglia. In prezent este cel mai mare fazan din Romania iar masculul poate atinge o greutate de peste 1,5 kilograme.
Citeste tot articolul

Pasarile de ferma din Romania

Pasarile de ferma sunt exploatate in intreaga lume pentru produsele lor principale si anume carnea si ouale.

In fermele romanesti  cel mai raspandite pasari sunt: gainile, gastele, ratele si curcile.

1. Gainile sunt clasificate in functie de produsul principal, si anume sunt rase de gaini specializate pe productia de oua si rase de gaini pentru productia de carne.

Rasa Leghorn este rasa cea mai raspandita in productia de oua si fac pana la 220-270 de oua/ ciclu de ouat, greutatea lor corporala ajunge pana la 1.5 – 1.8 kilograme iar culoarea pasarilor variaza intre culorile alb si rosu.

Rasele de carne denumite si rasele grele, in special rasa Cornish pasari care ajung pana la 3.5 – 4.5 kilograme in cazul gainilor si 5 – 5.5 kilograme in cazul cocosilor, productia de oua este de 70-80 de oua pe ciclu de ouat, iar culorile sunt variate.
Citeste tot articolul